Hlavní obsah

Jste pohřebištěm lidských práv, opřela se Severní Korea do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Severní Korea ve svém nejnovějším slovním útoku nazvala Spojené státy "pohřebištěm lidských práv". Podle Pchjongjangu to dokazuje zastřelení osmnáctiletého černošského mladíka bělošským policistou na předměstí amerického St. Louis.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Článek

Černošský mladík Michael Brown byl zastřelen na předměstí Ferguson v americkém státě Missouri 9. srpna. Šest ran z policejní zbraně ho zasáhlo krátce poté, co kradl v místním obchodě. Jeho smrt vyvolala téměř dvoutýdenní pouliční nepokoje, které místy přerostly v násilné střety.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Severní Korea ve svém úterním prohlášení označila USA za zemi, "kde jsou lidé terčem diskriminace a ponižování kvůli své rase a žijí v neustálém strachu z toho, kdy budou zabiti".

Podle Pchjongjangu se Washington chová jako "mezinárodní soudce pro lidská práva", místo toho by si ale "měl hledět svého a nevměšovat se do vnitřních záležitostí druhých zemí".

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Severokorejský komunistický režim je všeobecně považován za jeden z nejrepresivnějších na světě. Vyšetřovací komise OSN ve své únorové zprávě obvinila Pchjongjang ze zločinů proti lidskosti, když mimo jiné uvedla, že ve vězeňských táborech v KLDR zahynuly v posledních 50 letech statisíce politických vězňů. Stali se obětí hladomoru, nucených prací, mučení a vražd. KLDR zprávu odmítla jako lživou.

Reklama

Související témata:

Související články

KLDR vypálila balistickou raketu scud

Severní Korea v sobotu odpálila balistickou raketu krátkého odletu. Uvedla to jihokorejská tisková agentura Jonhap s odvoláním na spojený generální štáb s tím,...

Výběr článků

Načítám