Hlavní obsah

KLDR hrozí Spojeným státům nemilosrdnou odvetou. Za komedii v kinech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul/Pchjongjang

„Tvrdou a nemilosrdnou” odvetou pohrozila ve středu Severní Korea Spojeným státům, pokud nestáhnou z kin novou komedii The Interview. Uvedení filmu, jehož zápletka se točí kolem plánu zavraždit vůdce KLDR Kim Čong-una, bude Pchjongjang považovat za „napadení”.

Upoutávka na film The InterviewVideo: Falcon

 
Článek

Hněv Pchjongjangu tlumočil mluvčí severokorejského ministerstva zahraničí, který varování formulované typicky vypjatou propagandistickou rétorikou zveřejnil, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severokorejská armáda trénuje střelbu na terče zobrazující americké vojákyVideo: Reuters

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přestože film nejmenoval, je jasné, že se jedná o snímek The Interview; komedii se Sethem Rogenem a Jamesem Frankem v rolích producenta a moderátora talk-show.

Ti dostanou výjimečnou příležitost natočit rozhovor s Kim Čong-unem – a poté je kontaktuje CIA s žádostí, aby severokorejského diktátora zavraždili.

Foto: KCNA/Handout, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s armádními veliteli

Komedie má mít premiéru letos v říjnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám