Hlavní obsah

Zloděj si nevšiml, že v kradeném voze spí kojenec. Dítě pak uškrtil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínskou veřejnost pobouřil případ krádeže auta s dvouměsíčním dítětem na zadním sedadle. Když si zloděj uvědomil, že v kradeném vozidle není sám, spícího kojence uškrtil a pohřbil venku pod sněhem, uvedla stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Po pachateli pátralo 3500 policistů.

Článek

Čin, který spustil pátrání, do něhož se zapojilo 3 500 policistů, se stal v provincii Ťi-lin. Zloděj si vůz vyhlédl na parkovišti před obchodem ve městě Čchang-čchun. Majitel auta i obchodu údajně nechal u nastartovaného vozu odemčené dveře, zatímco šel domů zatopit, aby mohl své dítě přenést do tepla.

Zloděj s jeho vozem vyrazil po silnici vedoucí z města. Cestou si ale uvědomil, že na zadním sedadle spí nedávno narozené dítě. Muž kojence uškrtil a pohřbil ve sněhu u silnice.

Po masivním policejním zátahu se pachatel v úterý policistům vzdal. Jeho čin vyvolal bouři hněvu. Diskutéři na internetu si často stěžovali na morální úpadek společnosti, někteří volali po trestu smrti pro pachatele.

Firma případ využila k vlastní reklamě

V nemilost se dostala i společnost distribuující v sousední provincii Liao-ning vozy značky Buick. Pozornost upřenou na případ chtěla využít ve svůj prospěch a na firemní profil na internetu vyvěsila reklamu s oznámením, že její vozy jsou vybaveny systémem GPS, „umožňujícím uzamčení ukradeného vozidla kdykoliv a kdekoliv“.

„Proč nekoupit naprosto bezpečný Buick?“ hlásal firemní slogan doplněný obrázkem mrtvého dítěte.

Společnost se mezitím byla nucena za reklamu omluvit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám