Hlavní obsah

Po explozi auta plného petard spadl v Číně dálniční most

Peking
Aktualizováno

Možná až 26 lidí zahynulo v pátek v Číně, když na vyvýšené dálnici G30 v provincii Che-nan nedaleko města San-men-sia explodoval nákladní automobil převážející zábavní pyrotechniku. Po výbuchu se propadl most v délce osmdesáti metrů a strhl s sebou vozidla, která po něm projížděla.

Po explozi auta plného petard spadl v Číně dálniční most

 
Článek

Podle svědků byla některá auta z dálnice smetena už silou výbuchu a odmrštěna do vzdálenosti třiceti metrů. Další se zřítila s mostem.

Foto: Reuters

Nákladní auto na okraji zříceného mostu

Podle Čínského národního rozhlasu zahynulo nejméně 26 lidí, ale agentura Nová Čína uvádí jen čtyři mrtvé. Rozhlas poté informaci stáhl z webových stránek. Nejméně patnáct osob bylo zraněno a převezeno do nemocnice k ošetření.

Foto: Reuters

Auta a trosky spadlého mostu

Podle internetových stránek deníku Žen-min ž'-pao se zřítilo nejméně deset nákladních vozů a záchranáři v jejich troskách pátrali po těch, kdo mohli přežít. Záchranné práce ale komplikuje hustá mlha, uvedla tisková agentura Nová Čína.

Foto: Reuters

Záchranáři pátrají po přeživších u trosek dálničního mostu, který se zřítil po výbuchu auta s petardami.

Výbuchy pyrotechnického materiálu, jako jsou petardy či ohňostroje, které ne vždy splňují bezpečnostní normy, nejsou v Číně nijak vzácné, zvláště před velkými svátky, které obyvatelé odpalováním zábavní pyrotechniky slaví. Nyní se chystají na příchod lunárního Nového roku, který letos připadá na 10. února.

Foto: Reuters

Záchranáři a vojáci u trosek vozů u spadlého dálničního mostu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám