Hlavní obsah

Číňan pobodal 22 dětí u vchodu do školy

Peking

Ženu a 22 dětí pobodal v pátek před základní školou v Číně šestatřicetiletý muž. O útoku informovala agentura AP s odvoláním na agenturu Nová Čína. Ta ale nezveřejnila, jak vážná jsou zranění dětí. Jde o další ze série podobných incidentů z posledních let.

Foto: Reuters

Čínská policie nechala po útocích rozmístit u škol hlídky. Ilustrační foto

Článek

Útok ve vesnici Čcheng-pching v provincii Che-nan se odehrál ráno před začátkem vyučování přímo u vchodu do školy, když žáci přicházeli do školy. Útočník Min Jing-ťün, který ve vesnici žije, byl zadržen a je nyní v policejní vazbě. Motiv jeho činu policie zatím nesdělila.

Podle svědků Min nejprve nožem napadl starší ženu a pak zaútočil na žáky, než ho zneškodnili příslušníci ochranky. Tu nechala vláda rozmístit u škol a školek po celé Číně po vlně útoků noži a dalšími bodnými a sečnými zbraněmi, které si v posledních letech vyžádaly desítky zabitých a zraněných dětí.

Jeden z nejhorších útoků se odehrál v květnu 2010 ve školce v průmyslovém městě Chan-čung v severozápadní Číně. Osmačtyřicetiletý muž tam kuchyňským sekáčkem zabil osm dětí a dva dospělé, sám pak spáchal sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám