Hlavní obsah

Pákistánka rozsekala manžela, chtěl si vzít další ženu bez jejího souhlasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistánská policie ve čtvrtek zadržela ženu, která zavraždila svého manžela. Část jeho těla mínila uvařit. Muže zabila kvůli tomu, že se chtěl bez jejího souhlasu oženit s další ženou, napsala agentura AFP.

Foto: Yusuf Ahmad, Reuters

Postavení žen v islámských zemích je složité. Ilustrační foto

Článek

Spolu s dvaatřicetiletou Zainab Bibiovou zatkla policie v pákistánském komerčním hlavním městě Karáčí i její dvaadvacetiletou neteř Zahír, která jí s vraždou a porcováním muže pomáhala.

"Zabily Ahmada Abbáse, Zainabina manžela, rozsekaly jeho tělo na kusy a chystaly se ho uvařit," řekl AFP policejní náčelník Nadím Baig. Policie jako důkaz zabavila i kusy lidského masa připravené v míse a použitý nůž.

Police má zatím dvě hypotézy, proč chtěly ženy mrtvého uvařit. "Jedním z důvodů mohla být snaha zničit důkazy, druhým její obrovská nenávist vůči manželovi kvůli jeho plánu oženit se s jinou ženou," dodal Baig.

Podle zákona o rodině, který platí v islámském Pákistánu, musí mít manžel, který se chce oženit s další ženou, svolení stávající manželky. Toto pravidlo je ale zřídka dodržováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám