Hlavní obsah

Holčičku v Číně srazila dodávka, lidé ji míjeli a nepomohli

– Peking
Novinky,

Dvouletou holčičku srazila v čínském Fuo-šanu v provincii Kuang-tung dodávka. Řidič zastavil a pak ji přejel podruhé. Minulo ji osmnáct lidí a nikdo jí nepomohl. Případ zachycený částečně i na videu šokoval Čínu.

Článek

Jako první krvácející děvčátko minul mladík v bílém tričku. Pak kolem jel cyklista, který šlápl do pedálů a dítě objel. Jen se ohlédl.

I když se kaluž krve zvětšovala, nepomohl ani třetí chodec. Všichni tři přitom mohli děvčátku pomoci, nebo ho alespoň zvednout a přenést ho z vozovky na chodník. Dívku by bývalo nepřejelo druhé, mnohem větší auto.

I poté lidé buď zrychlili, jako jedna žena, nebo se jí vyhnuli, což udělali i kolemjedoucí cyklista, motorkáři i rikši.

Až 58letá uklízečka, devatenáctý člověk, který šel kolem, odložila pytel s odpadky a k dívce se sklonila. Pokusila se ji zvednout, ale zjistila, že je bezvládná. Začala shánět její matku a dívku jí nakonec dala do rukou.

Batole skončilo na jednotce intenzivní péče a je stále v kritickém stavu napojené na dýchací přístroj, uvedl list Daily Telegraph.

Cynismu se v Číně šíří, což ukazují nedávné případy, kdy řidiči raději oběti autonehod přejeli nebo ubodali, aby je nemuseli odškodnit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám