Hlavní obsah

Nehodu autobusu s českými turisty v Turecku prý zavinil řidič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Nehodu autobusu cestovní kanceláře Firo Tour s českými a slovenskými turisty minulý týden v Turecku zavinil podle místních četníků turecký řidič, který nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky. ČTK to v úterý sdělila zástupkyně velvyslankyně v Ankaře Kateřina Moravcová. Při nehodě se zranily desítky lidí.

Foto: Adem Durmaz, ČTK

Autobus skončil na boku na stráni.

Článek

"Místní četnictvo již vyšetřování případu uzavřelo a předalo jej soudu. Podle četníků nehodu stoprocentně zavinil řidič," uvedla Moravcová. Vyšetřování zjistilo, že řidič nepřizpůsobil rychlost autobusu stavu vozovky, která byla mokrá.

Autobus se 43 klienty Firo Tour havaroval minulé úterý v horách asi 70 kilometrů od tureckého přímořského střediska Antalya, 23 lidí skončilo po nehodě v nemocnici. Autobus se převrátil na střechu a spadl ze srázu do rokle.

V nemocnici podle Moravcové zůstávají ještě tři čeští občané, z nichž jedna žena by měla být propuštěna během úterý. Další dva zatím nejsou ve stavu, který by jim dovolil odcestovat z Turecka letadlem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám