Hlavní obsah

Ruští námořníci měli pašovat rakety do Číny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Hlavní ruský vojenský prokurátor Sergej Fridinskij prohlásil, že podezírá představitele námořnictva, že chtěli propašovat přes Tádžikistán 30 protiponorkových raket, aby je následně prodali v Číně. Informovala o tom agentura Reuters. Tádžické úřady prý o případu oficiálně nic nevědí.

Článek

"Před pár dny jsme předali materiály k zahájení trestního stíhání proti úředníkům námořnictva a některým obchodníkům, kteří chtěli propašovat do Tádžikistánu kontraband 30 protiponorkových raket a asi 200 leteckých bomb, aby je následně prodali do Číny za 18 miliónů dolarů," řekl Fridinskij na středečním setkání představitelů ruské prokuratury s prezidentem Dmitrijem Medvěděvem.

Zbraně byly podle Fridinského zadrženy v Tádžikistánu.

Tádžická prokuratura nicméně sdělila, že zatím žádné důkazy o údajném pašování zbraní od ruské strany nedostala. "O kauze jsme už slyšeli, ale žádný oficiální materiál jsme nedostali," řekl vojenský prokurátor Jusuf Rachmonov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám