Hlavní obsah

Češka, kterou v Norsku ubodal expřítel, pomáhala týraným ženám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletá Češka, která v norském Oslu zemřela po napadení svým 51letým expřítelem, rovněž Čechem, pomáhala podle zjištění televize Prima obětem domácího násilí. Muž již byl obviněn z vraždy.

Reportáž o ubodané Češce v NorskuVideo: Prima FTV

 
Článek

Mladá žena, kterou TV Prima označuje jako Veroniku, odcestovala do Norska před šesti lety. V kavárně se tam seznámila s krajanem, kterému říkala Frankie. Ten ji však podle televize začal týrat a psychicky jí ubližoval. Odešla od něj a on následně skončil kvůli týrání jiné ženy ve vězení.

Před pár měsíci se však podle reportáže dostal na svobodu a začal ji pronásledovat. Všechno vyvrcholilo minulou neděli v kavárně ve čtvrti Frogner, kde muž mladou ženu napadl nožem. Zranění později podlehla. [celá zpráva]

„Ten útočník byl také český občan, který byl norskou policií zadržen. V tuto chvíli ho policie vyšetřuje a je obviněn z vraždy,“ řekla Primě mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Podle televize byla Veronika vynikající terapeutkou, která pomohla desítkám žen z devastujících vztahů, když při své práci vycházela z osobní zkušenosti s týráním.

Podle reportáže se měl Frankie brzy vrátit za mříže, protože mu soud vyměřil tři a půl roku právě za týrání Veroniky. Její rodina tak bude chtít přezkoumat, jak to že se pohyboval na svobodě. Veronika a Frankie spolu podle Primy měli čtyřletou dceru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám