Hlavní obsah

Slovenská policie v koncích, v případu vraždy Kuciaka požádá o pomoc veřejnost

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Sedm týdnů po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové chce slovenská policie při pátrání požádat o pomoc veřejnost. Na úterní tiskové konferenci to řekl slovenský policejní prezident Tibor Gašpar. Na otázku, zda v souvislosti s vraždou novináře a jeho přítelkyně bude zveřejněna podobizna hledané osoby, Gašpar odmítl odpovědět.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský policejní prezident Tibor Gašpar

Článek

„V dohledné době se obrátíme na veřejnost s nějakým požadavkem o pomoc,“ řekl Gašpar. S kolika verzemi policie pracuje, neupřesnil.

„Takovou informaci nemám, protože se snažím být mimo toho. Vyšetřování je nezávislé a objektivní, je pod dozorem prokurátora a policejní prezident do toho vůbec nevstupuje,“ zdůraznil Gašpar.

Enormní množství policistů

Gašpar řekl, že na případu dvojnásobné vraždy pracuje stále „enormní množství policistů“. Na otázku novinářů, zda se policie v pátrání po pachatelích někam posunula, policejní ředitel řekl, že informace do takové míry nemá, aby je mohl veřejně prezentovat.

Odstupovat zatím policejní prezident nehodlá. „Pokud mě nový ministr vnitra požádá, abych odstoupil, tak to udělám,“ řekl Gašpar.

Nový ministr vnitra Tomáš Drucker krátce po nástupu do funkce podal v úterý demisi do rukou prezidenta Andreje Kisky, přičemž odmítl Gašparovo odvolání. Kiska dočasně pověřil vedením resortu premiéra Petra Pellegriniho. „Jako předseda vlády chci říct, že mě velmi mrzí, že vládu opouští pan ministr Tomáš Drucker. Měl moji plnou důvěru," řekl k odchodu ministra své vlády Pellegrini.

Od vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové čelí Gašpar tlaku na své odstoupení z funkce. Jeho odchod opakovaně požadovaly desetitisíce lidí v ulicích slovenských měst. Některá bratislavská shromáždění Za slušné Slovensko byla největší od roku 1989. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám