Hlavní obsah

Ženy v maďarském Körmendu se prý kvůli migrantům bojí samy na ulici

– Budapešť
Právo, Ivan Vilček

Ženy a dívky v západomaďarském městě Körmend se bojí mužů z místního uprchlického tábora. Ti se totiž mohou po městě pohybovat volně a podle deníku Blikk to tamním obyvatelům nahání hrůzu. Jeden z azylantů vyděsil tým mladých házenkářek tím, že je pozoroval při tréninku a pak vykopl okno.

Foto: MTI

Migranti v Körmendu

Článek

„Nemám čas chodit stále se ženou, tak jsem jí koupil pepřový sprej na obranu,“ potvrdil Blikku muž jménem János Unger.

Tábor vybudovaný v areálu policejní školy má kapacitu několik set lůžek a jsou v něm umístěni uprchlíci ze Sýrie, Afghánistánu a Pákistánu. V uplynulých dnech tam bylo ubytováno několik desítek migrantů.

V okolí školy i v celém městě proto byly posíleny policejní hlídky.

Foto: MTI

Migranti v novém uprchlickém zařízení v maďarském Körmendu

Televize ATV upozornila na případ, kdy migranti vyděsili mladé házenkářky, které trénovaly v místní sportovní hale. Sledovali je totiž přes okno tělocvičny, a když byli vyzváni, aby odešli, jeden z nich okno vykopl.

Vedoucí místního sportovního klubu András Faragó přiznal, že rodiče se po této události bojí pouštět dívky na házenou. „Nejbližší tréninky jsme museli zrušit,“ řekl Faragó.

Tábor leží nedaleko hranic s Rakouskem. Pravděpodobně v obavách z toho, že se tito migranti pokusí dostat do Rakouska, zavedla v pondělí rakouská policie kontroly na nedalekém hraničním přechodu Moschendorf-Pinkamindszent.

Zatýkání na hranicích s Chorvatskem 

Ve čtvrtek maďarská policie zadržela sedm migrantů, které se převaděč snažil dostat přes Chorvatsko do Itálie. Vůz Renault Espace prorazil závoru na maďarsko-chorvatském hraničním přechodu Letenye.

Agentura MTI uvedla, že následně auto zastavilo ještě na maďarském území a převaděč i migranti z místa utekli. Po několika hodinách policie zadržela sedm migrantů z Pákistánu, Afghánistánu a Bangladéše. Policii vysvětlili, že je měl převaděč dostat do Itálie. Převaděče se zadržet nepodařilo.

Reklama

Související články

V Maďarsku obvinili pět pašeráků lidí

Tři Rumuny a dva Syřany obvinila budapešťská prokuratura z trestného činu převaděčství. Pašerákům lidí hrozí podle agentury MTI až pět let vězení.

Výběr článků

Načítám