Hlavní obsah

V Tatrách havaroval větroň, polský pilot na místě zahynul

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

V oblasti slovensko-polského hraničního přechodu Lysá Poľana na severu Slovenska havaroval ve středu větroň. Polský pilot, který měl při pokusu o přistání zavadit o stromy, při nehodě zahynul.

Foto: TV Markíza

Havarovaný větroň

Článek

„Pilot pád nepřežil,“ potvrdil serveru Pravda.sk šéf slovenských horských záchranářů Jozef Janiga.

Příčinou havárie byl pravděpodobně silný vítr, který v oblasti Vysokých Tater foukal. V oblasti nouzově přistály další tři větroně s polskými piloty. Všechny dosedly na polské straně hranice.

Na místě zasahovali hasiči a záchranáři. Jejich mluvčí Boris Chmel potvrdil, že pilot, který při havárii zahynul, byl občanem Polska. „Na místě zasahuje polský vrtulník a polští záchranáři. Jedná se o záležitosti jiné země, my do toho nezasahujeme,“ uvedl Chmel.

Pilot, který zahynul, se zúčastnil mezinárodního závodu v bezmotorovém létání FCC Gliding, který se koná ve slovenském městě Prievidza. Ředitel závodu Jozef Horňák pro agenturu TASR uvedl, že po havárii větroně dostali ostatní piloti příkaz k přistání. Podle Horňáka jich bylo ve vzduchu téměř 60. „Po vyšetření havárie budeme vědět, zda se jednalo o chybu pilota, nebo havárii zavinily povětrnostní podmínky,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám