Hlavní obsah

Po užití drog hospitalizovali v Maďarsku šest lidí včetně dvou těhotných žen

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Šest mladých lidí upadlo v uplynulých dnech do bezvědomí a muselo být hospitalizováno po užití drog v maďarském městě Törökszentmiklós ve střední části země. Mezi hospitalizovanými byly i dvě těhotné ženy, u nichž lékaři vykonali porod císařským řezem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Pět lidí bylo hospitalizováno ve městě Szolnok a jeden muž byl v kritickém stavu převezen do nemocnice v Budapešti. Lékařka Tímea Ecsekiová z nemocnice v Szolnoku pro televizi M1 řekla, že u dvou žen museli vykonat císařský řez v zájmu záchrany dětí.

„Matky jsou umístěny na jednotce intenzivní péče v naší nemocnici a děti byly převezeny do hlavního města,“ uvedla Ecsekiová.

Toxikolog Gábor Zacher označil případ za skandál. „Smutný je především fakt, že drogu vyzkoušely i dvě těhotné ženy,“ uvedl. Skupina mladých lidí si podle toxikologa vzala pravděpodobně drogy Pentedrone a tzv. alfa-PVP, které se na trhu objevily asi před dvěma až třemi lety. „Mezi mladými lidmi jsou velmi populární,“ dodal Zacher.

Maďarská policie podle agentury MTI vydala varování, že požití drog s tímto označením může vést k ohrožení života. „V souvislosti s tímto případem byl zadržen 39letý muž z města Törökszentmiklós,“ dodal mluvčí policie v Szolnoku Zoltán Szabó.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám