Hlavní obsah

Policisté náhlým manévrem způsobili sérii havárií

Právo, Ivan Vilček

Slovenští policisté ze Žiaru nad Hronom se postarali o skandál, když ve snaze udělit pokutu řidiči jedoucímu v protisměru bez potkávacích světel náhle změnili směr a způsobili řetězovou havárii.

Nehoda slovenských policistůVideo: TV Markíza

 
Článek

Řidič policejního automobilu se nejdříve stáhl k pravému okraji silnice, ale pak náhle strhl volant přes plnou čáru a otočil se do protisměru. Za ním jedoucí řidič mercedesu se domníval, že policejní vůz chce zastavit u pravé krajnice, a začal jej předjíždět. Po náhlém manévru policistů už nedokázal zareagovat a narazil do služebního vozu. Policisté se otáčeli bez oznámení změny směru jízdy a bez zapnutého majáku.

Celou situaci zaznamenal na kameru řidič vozu jedoucího za mercedesem. Ten ještě dokázal zabrzdit, ale za ním jedoucí řidič nestihl zareagovat a narazil do něj.

Banskobystrická policejní mluvčí Mária Faltániová pro televizi Markíza řekla, že chybu udělal řidič služebního vozidla. „Věc byla postoupena jeho přímému nadřízenému na disciplinární řízení,“ uvedla.

Dopravní expert Ján Bazovský upozornil, že řidič policejního vozu nedal řidiči jedoucímu za ním žádnou šanci adekvátně zareagovat. „Policie v tomto případě nemusela mít zapnuté majáky, ale v takové situaci měla konat obzvlášť opatrně,“ domnívá se další dopravní expert Jozef Drahovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám