Hlavní obsah

Policie identifikovala 31 lidí zapletených do útoků v Kolíně, 18 z nich žádá o azyl

Berlín
Aktualizováno

Německé ministerstvo vnitra v pátek potvrdilo informace řadových policistů z Kolína nad Rýnem, že mezi pachateli tamních silvestrovských útoků na ženy byli žadatelé o azyl. Policie identifikovala 31 lidí zapletených do incidentů, 18 z nich má v Německu podanou žádost o azyl, informovala agentura Reuters.

Foto: Hermann J. Knippertz, ČTK/AP

Lidé protestují před hlavním nádražím v Kolíně nad Rýnem.

Článek

Německá federální policie zná jména a národnosti 31 lidí zapletených do silvestrovských útoků, uvedl na tiskové konferenci mluvčí ministerstva vnitra Tobias Plate.

Většina z 32 trestných činů, které federální policie za osudnou noc evidovala, je spojena s krádežemi a ublížením na zdraví. Tři byly klasifikovány jako sexuální útoky, ale totožnost pachatelů těchto činů policie dosud nezná.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle Plateho bylo mezi 31 vyslýchanými devět Alžířanů, osm Maročanů, pět Íránců a čtyři Syřané. Dále jsou mezi podezřelými dva němečtí občané, jeden Iráčan, Srb a jeden občan Spojených států.

Kromě toho policie v Kolíně nad Rýnem zatkla a poslala do vazby 16letého mladíka a 23letého muže původem z Maroka a Tuniska. Na svých mobilních telefonech si natáčeli útoky na ženy během silvestrovských oslav. Policisté u nich navíc nalezli papír s arabsko-německým překladem vět: Chci š...t velká prsa a Zabiju tě. Oba muži patří mezi žadatele o azyl.

V Kolíně nad Rýnem, v Hamburku a v Mnichově napadli při oslavách příchodu nového roku mladí muži téměř 200 žen. Německé vládní strany po útocích chtějí zjednodušit deportace žadatelů o azyl, kteří se dopustili trestného činu. [celá zpráva]

Policii se zatím přihlásilo přes 120 žen, které byly terčem útoku v okolí nádraží a katedrály v centru Kolína nad Rýnem. Dalších více než 50 trestních oznámení má policie v Hamburku, desítka žen se stala obětí podobného útoku ve Stuttgartu. Incidenty ve všech městech byly podobné – velké skupiny mladých mužů během oslav příchodu nového roku obkličovaly ženy, osahávaly je a okrádaly. Dvě ženy ohlásily, že byly znásilněny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám