Hlavní obsah

Brusel zůstává ochromen, metro stále nejezdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

V hlavním belgickém městě v úterý stále platí nejvyšší stupeň hrozby útoku. Metro nadále nejezdí a školy jsou do středy uzavřené. Premiér Charles Michel varoval, že hrozba koordinovaného útoku v Bruselu zůstává vysoká a aktuální.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli hrozícím teroristickým útokům zůstává v Bruselu pohotovost na nejvyšším stupniVideo: Reuters

 
Článek

Úřady se obávají, že i Brusel by se mohl stát terčem podobných útoků jako 13. listopadu Paříž. Michel ale řekl, že navzdory vysoké hrozbě se musí život vrátit do normálu.

Nadále pokračuje pátrání po klíčovém podezřelém Salahu Abdeslamovi, který byl naposled zřejmě spatřen v BMW u hranic s Německem.

V Paříži byl nalezen v pondělí pás s výbušninami, ale bez rozbušky. Podle policejních zdrojů byl objeven v odpadkovém koši ve čtvrti Montrogue, kde údajně strávil Abdeslam noc na 13. listopadu, kdy byly spáchány atentáty. Vyšetřovatelé uvedli, že v něm byla stejná výbušnina a měl podobnou konstrukci jako ty, které použili atentátníci. Byl taktéž naplněn ocelovými kuličkami. Podle vyšetřovatelů je možné, že Abdeslam na poslední chvíli odstoupil od plánu útoku a nenásledoval svého bratra Brahima, uvedl list Daily Telegraph. [celá zpráva]

V Belgii už obvinili čtvrtou osobu v souvislosti s útoky v Paříži, které si vyžádaly 130 obětí. Šlo o muže zadrženého v neděli. Jíž dříve byli obviněni 27letý Mohammed Amri a 20letý Hamza Atttou, že pomáhali Salahu Abdeslamovi. U třetího ani čtvrtého obviněného nebyly zveřejněny totožnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám