Hlavní obsah

Ruský deník otiskl falešný dopis z Washingtonu, byl plný gramatických chyb

– Moskva

Pořádnou ostudu si uřízl ruský celostátní deník Izvestija, když zveřejnil falešný dopis, jehož autorství připsal ministerstvu zahraničí Spojených států. Dopis měl prokazovat, že Američané financují diskreditační kampaň, která má pohanit ruské politiky nařčením z homosexuality. Ambasáda USA v dokumentu našla a zvýraznila víc než desítku do očí bijících gramatických i pravopisných chyb a opravený dopis zveřejnila na Twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Budova redakce deníku Izvestija v Moskvě

Článek

„Milá Izvestije, až budeš příště publikovat falešný dopis, pošli ho nejdřív nám a my ti ho rádi opravíme,“ vzkázalo americké velvyslanectví ruskému deníku na Twitteru.

Text, jehož pisatel viditelně nebyl rodilý mluvčí a jeho mateřštinou zřejmě není řeč používající před podstatnými jmény členy, měl prokazovat, že ruští aktivisté bojující za práva příslušníků sexuálních menšin „dostávají granty“ od amerického ministerstva zahraničí za to, že šíří lži o sexuální orientaci ruských politiků.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Twitter State Gov USA

Na ambasádě nelenili a chyby opravili.

Falešný dopis přetištěný deníkem Izvestija.

Článek s přiloženým falešným dopisem ruský deník otiskl ve středu. V dopise se píše o předním ruském aktivistovi Nikolaji Alexejovi, který v květnu roku 2013 v rozhovoru pro rádio Echo Moskvy tvrdil, že je Putinův poradce Vyacheslav Volodin homosexuál. Stejně se vyjádřil o řediteli státní banky či řediteli letiště Šeremetěvo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám