Hlavní obsah

Policisty zasahující v osadě na Slovensku napadly dvě stovky Romů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Sedm policistů a devět útočníků utrpělo zranění po nedělním útoku asi dvou stovek Romů v osadě u obce Rudňany na východě Slovenska. Policisté přijeli do osady řešit konflikt mezi Romy.

Policisty zasahující v osadě na Slovensku napadly dvě stovky RomůVideo: Policie SR, .

 
Článek

„Na tísňovou linku jsme dostali oznámení, že v osadě útočí na muže, který měl doma děti a těhotnou manželku. Na místo byla vyslána hlídka policie,“ uvedl krajský policejní ředitel Juraj Leško na tiskové konferenci.

Romové hlídku obklíčili a policisté museli požádat o posily. Přijely další tři hlídky, ale ani to nepomohlo. Romové po policistech házeli kameny, cihly a lahve. „Policisté vystřelili tři varovné výstřely do vzduchu, odtáhli zraněného kolegu do automobilu a přivolali další hlídky,“ dodal Leško.

Romové mezitím napadli hlídače nedaleké firmy a poškodili sanitní vůz. Ten přijel pro těhotnou ženu, která začala rodit. Na místo vzápětí dorazila speciální jednotka a psovodi. Situace se uklidnila až po půlnoci. „Zraněno bylo sedm policistů s dobou léčení čtyři až sedm dní,“ řekl policejní ředitel.

Na policejní oddělení bylo předvedeno devět lidí. „Bylo mezi nimi šest dospělých a tři nezletilé osoby,“ dodal Leško. Mohou být obviněni z útoku na veřejného činitele a výtržnictví.

V obci Rudňany žije 4000 lidí, z toho 2500 Romů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám