Hlavní obsah

Ukrajinští separatisté vystřelují z velkorážných děl zápalné granáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Štáb protiteroristické operace ATO obvinil v sobotu separatisty na východě Ukrajiny, že dál pokračují v palbě z velkorážných děl, která měla být stažena z fronty a vystřelují z nich zápalné granáty. Oznámil to v rámci každodenní zprávy o střetech na Donbasu.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Doněcký separatista u zamaskovaného tanku u Zajceva na Donbasu

Článek

Podle zprávy ATO separatisté za posledních 24 hodin ostřelovali pozice ukrajinských sil ve více než 70 případech a jejich aktivita narostla v celé délce fronty.

„24. července bojovníci ostřelovali zápalnými velkorážnými granáty obec Novgorodske. Vojáci sil ATO dorazili (na místo), aby uhasili zapálené domy, ale teroristé na ně zahájili palbu, což jim bránilo hasit oheň,“ uvedl štáb ATO v prohlášení.

Foto: Kazbek Basaev, Reuters

Příslušníci mise OBSE kontroluji obrněný transportér BMP u obce Sanžarivka

Podle zprávy štábu ostřelovali pozice ze zbraní s ráží větší než 100 mm, které měly být podle minských dohod staženy, krom Novgorodského i Pisky, Leninské, Luhanské, Lozové a Starohnativku. Pálili z tanků, minometů ráže 120 mm i houfnic ráže 122 a 152 mm.

Minometnými granáty byli ostřelováno i ukrajinští vojáci u Avdijivky a v oblasti Doněckého letiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám