Hlavní obsah

Francouzka jde za vraždu osmi dětí na devět let do vězení

– Paříž

Na devět let poslal soud v severofrancouzském Douai do vězení Dominique Cottrezovou, která zabila svých osm novorozených dětí. Jednapadesátiletá žena před vyšetřovateli vypověděla, že měla strach, že jsou děti plodem jejího dlouhotrvajícího incestního vztahu s otcem.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Dominique Cottrezová u soudu

Článek

Státní zástupce přitom navrhoval pro Cottrezovou trest odnětí svobody ve výši 18 let. Soud ale ve čtvrtek přihlédl k jejímu špatnému psychickému zdraví.

Cottrezová, která pracovala jako ošetřovatelka a má dvě dospělé dcery, při výslechu přiznala, že v letech 1989 až 2000 porodila několik dětí a poté je zabila. Díky obezitě se jí dařilo těhotenství skrývat, aniž si ho všiml její manžel, děti, sousedé, kolegové či lékaři z nedaleké nemocnice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Milovala otce víc než manžela

Francouzka vyšetřovatelům původně tvrdila, že byla poprvé v osmi letech znásilněna svým otcem, poté se to opakovalo během celého jejího dětství a dospívání. Tímto traumatem pak omlouvala své činy. V pondělí ale u soudu vypověděla, že ji otec nikdy neznásilnil. V dospělosti s ním prý dobrovolně navázala incestní vztah, který trval i po její svatbě. Cottrezová dokonce prohlásila, že milovala svého otce víc než manžela. Otec zemřel v roce 2007.

Tělesné ostatky jednoho z dětí objevil v bývalém domě Cottrezové a jejího manžela ve vesnici Villers-au-Tertre v severní Francii nový majitel Leonard Meriaux v roce 2010. Zavolal policii, která našla další tělo v zahradě a ostatky dalších šesti dětí v garáži domu.

Policisté brzy došli k závěru, že by podezřelou mohla být Cottrezová, která se následně přiznala. Před vyšetřujícím soudcem uvedla, že nikdy nepoužívala antikoncepci, ani nešla na potrat, protože má strach z lékařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám