Hlavní obsah

S převozem ženy vážící více než 200 kilo museli pomáhat hasiči

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Hasiči v Košicích na východním Slovensku měli ve čtvrtek těžkou službu. V bytě v osmém patře našli záchranáři ležet ženu v bezvědomí, ale nedokázali si s ní poradit. Žena totiž vážila přes 200 kilogramů.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak informuje deník Korzár, záchranáři si na pomoc museli přivolat hasiče. „Ženu jsme na místě resuscitovali, byl ale nevyhnutelný její převoz do nemocnice,“ uvedli záchranáři.

„Nemohli jsme použít žebřík s plošinou, protože kolem domu je postavené lešení. Rozhodli jsme se, že ženu poneseme z osmého podlaží po schodech. Vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu to však lékař zakázal,“ vysvětlil jeden z hasičů.

V domě byl sice výtah, ale žena na nosítkách by se do něj nevešla. Nakonec se jim přece jen podařilo naložit nemocnou do výtahu a posléze i do sanitního vozu.

Záchranka společně s požárníky odjela do Univerzitní nemocnice L. Pasteura, kde ještě hasiči pomohli s transportem pacientky přímo na ošetřovnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám