Hlavní obsah

V centru Paříže objevili hromadný hrob ze středověku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Pod obchodem v centru Paříže objevili archeologové hromadný středověký hrob. Nachází se v něm stovky koster, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V centru Paříže objevili hromadný hrob ze středověkuVideo: Reuters

 
Článek

Hroby byly objeveny během renovačních prací v podzemních prostorách prodejny řetězce Monoprix nedaleko muzea Centre Pompidou, kde do 18. století stávala nemocnice. Experti jich dosud odkryli osm - sedm menších a jeden větší, v němž leželo 150 těl. Celkem bylo nalezeno více než 200 koster.

„Co je obzvláště pozoruhodné, je poloha koster. Jejich uložení bylo velmi organizované,“ podotkla archeoložka Isabelle Abadieová. Těla ležela v řadě, přičemž každé druhé leželo obráceně hlavou u nohou toho vedlejšího, takže hrobaři maximálně využili dostupný prostor.

Experti se domnívají, že se jedná o oběti epidemie dýmějového moru. Archeologové nalezli kostry mužů, žen i dětí. „To, co se jim stalo, se muselo přihodit ve stejný čas. Takže to musela být nemoc,“ poznamenal antropolog Marc Guillon.

Reklama

Výběr článků

Načítám