Hlavní obsah

Separatisté zaútočili daleko za frontou, napadli štáb v Kramatorsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Aktivita separatistů na východě Ukrajiny každým dnem roste. Útočí se nejen na frontové linii, ale také daleko za ní. V úterý okolo poledne ostřelovali dokonce štáb protiteroristické operace ATO v Kramatorsku, který se se podařilo ukrajinským silám dobýt v polovině loňského roku. Přiznal to prezident Petro Porošenko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Kramatorsk dopadá jedna střela za druhouVideo: Reuters

 
Článek

„Teroristé podnikli dělostřelecký útok na Kramatorsk, střely dopadly na letiště a přilehlé ulice,“ uvedl velitel místní policie Vjačeslav Abroskinpro Ukrajinskou pravdu.

Foto: David Mdzinarishvili, Reuters

Ukrajinská kolona

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Podle předběžných údajů pálili ze systémů Tornado z oblasti obce Horlivka. Střely dopadly na letiště a částečně na okraj města Kramatorsku. Je třeba zmínit, že střely Tornado mají ve výzbroji ozbrojené síly Ruské federace. Rozsah škod a zranění se zjišťují, sdělilo tiskové středisko ATO s tím, že město bylo ostřelováno po poledni ve 12:30 (11:30 SEČ).

Foto: Novinky.cz s použitím Reuters

Ukrajinská krize

Bezprecedentní akci, která měla ukázat schopnosti separatistů, komentoval i prezident Petro Porošenko, když jmenoval nového generálního prokurátora: „Před pětadvaceti minutami byl z raketometu Tornado proveden útok na náš hlavní štáb ATO. Úder byl veden na štáb, ale druhá salva dopadla na obytné domy v Kramatorsku, který se nyní nachází v týlu.“

Místní prokyjevské úřady uvedly, že zahynulo nejméně šest lidí a 15 jich bylo zraněno.

Povstalci bojující s Kyjevem nicméně popřeli, že by nějaké střely na Kramatorsk vypálili, informovala agentura Reuters. „Neprovedli jsme žádné útoky žádným druhem zbraně namířené proti Kramatorsku,” citovala agentura RIA Novosti představitele v ústředí rebelů v Doněcku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám