Hlavní obsah

Video s hrdinným syrským chlapcem, který zachránil děvčátko, je podvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video s malým syrským chlapcem, který hrdinně zachrání mladší dívku a odvede ji do bezpečí před ostřelovači, je podvod. K jeho autorství se přiznal norský režisér Lars Klevberg. Uvedl to britský server Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Syrský chlapec zachránil při přestřelce holčičku

 
Článek

Minutu trvající snímek byl údajně pořízen ve městě Jabrúd nedaleko libanonské hranice, které ovládají umírnění povstalci. Klevberg ale nyní řekl, že ve skutečnosti se natáčelo na Maltě a roli obětí války ztvárnili dětští herci.

K natáčení prý využil kulisy, které se na Maltě používaly například u natáčení velkofilmu Gladiátor. Minutový snímek vznikl už v létě.

Klevberg řekl, že chtěl záběry prezentovat jako autentické, aby upozornil na roli dětí ve válečných konfliktech.

Na snímku se objevuje malá holčička, která se schovává před palbou za rozbitým autem. Malý chlapec vyběhne od blízké budovy, i když na ulici se střílí. V jednu chvíli dokonce předstírá, že je mrtvý, aby „zmátl” útočníky. Snímek působí autenticky včetně trhavých pohybů kamery, které často válečné záběry doprovázejí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám