Hlavní obsah

Starosta košického sídliště Luník IX spáchal sebevraždu

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Týden před komunálními volbami spáchal starosta nechvalně známé košické městské části Luník IX Dionýz Slepčík (39) sebevraždu. Košická policejní mluvčí Jana Mésarová potvrdila, že ho ve středu večer našli oběšeného v budově bývalé výměníkové stanice.

Foto: Profimedia.cz

Sídliště Luník IX v Košicích

Článek

Přivolaný lékař konstatoval smrt a nařídil soudní pitvu. Příčiny a okolnosti tragické události nejsou zatím známé. Policie vyšetřuje důvody, proč si starosta sáhl na život. Server Topky.sk uvedl, že Slepčík zanechal dopis na rozloučenou. Údajně v něm žádal o odpuštění a také měl napsat, že „to vše udělal pro rodinu”.

Obyvatele sídliště Luník IX starostova sebevražda šokovala. Podle nich byl mimořádně oblíbený a v nadcházejících komunálních volbách by pravděpodobně svůj post obhájil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Tak mladý člověk a tak dobrý. Měl naši podporu. Vždy chodil mezi nás,“ říkají místní. „Ještě ve středu říkal, že volby na sto procent vyhraje,“ dodávají.

Slepčík měl se svou družkou dvě děti. Ve středu odpoledne slavili její narozeniny a večer šel koupit mladšímu dítěti sunar. Když se dlouho nevracel, družka svolala známé a ti ho šli hledat. Našli ho oběšeného v bývalé výměníkové stanici.

„Nechápu, proč to udělal. Jaký měl důvod,“ kroutila hlavou starostova družka.

Místní říkají, že starosta byl jistou dobu ve vyšetřovací vazbě pro obvinění z drogové trestní činnosti, ale obvinění bylo nakonec zrušeno. „Od té doby takové problémy neměl. V posledním období, možná měsíc dva, víc pil,“ říkají místní.

Reklama

Výběr článků

Načítám