Hlavní obsah

Putin trpí rakovinou, napsal americký list New York Post

Ruský prezident Vladimir Putin trpí rakovinou slinivky břišní, napsal americký deník New York Post s odvoláním na své nejmenované zdroje. Spekulace o vážném onemocnění šéfa Kremlu se objevily již během letošního léta, nyní ale dohady zesílily. Zdroje amerického deníku tvrdí, že Putina ošetřuje čtyřiaosmdesátiletý specialista z Drážďan, kterého ruský prezident zná z doby, kdy v saské metropoli působil jako sovětský špión.

Foto: Aleksey Nikolskyi/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Putin má podle informací New York Post podstupovat nejrůznější procedury a některé léky mají mít na svědomí oteklost, s níž se prý šéf Kremlu v poslední době potýká.

Lékař ale měl své působení v Moskvě ukončit. Vzhledem ke svému věku bylo pro něj cestování příliš namáhavé

Zdroje deníku poukazují na to, že Putin si poprvé po 15 letech vzal na počátku října volno a své narozeniny oslavil sám v sibiřské tajze.

Rakovina slinivky patří mezi nejnebezpečnější typy nádorů. Kvůli svému anatomickému uložení bývá diagnostikována až ve značně pokročilém stadiu, navíc jde o velmi agresivní typ nádoru. Šance na vyléčení bývá malá. Statistiky hovoří o tom, že šanci přežít má pouhých osm procent diagnostikovaných pacientů.

Reklama

Výběr článků

Načítám