Hlavní obsah

Sběratel mrtvol dívčích těl je před soudem. V bytě žil s 29 mumiemi

V Moskvě začal ostře sledovaný proces s Anatolijem Moskvinem (46), přezdívaným Sběratel dívčích těl, informoval v pondělí on-line německého deníku Bild.de. Původní profesí historik, který hovoří 13 jazyky, totiž vybíral z hrobů mrtvá těla dívek a mladých žen, převážel je do svého bytu, kde je mumifikoval a oblékal jako panenky. Po jeho dopadení nalezla policie v Moskvinově třípokojovém bytě 29 mrtvol.

Foto: Profimedia.cz

Anatolij Moskvin

Článek

Soud by měl rozhodnout, zda muž půjde do vězení, nebo skončí na psychiatrii. Prokurátor ale odmítá možnost, že by byl Moskvin prohlášený za duševně nemocného. Při vybírání hrobů si počínal velmi obezřetně. Snažil se nenechat po sobě žádné stopy a snažil se místo uvést do původního stavu, aby se nepřišlo na to, že se ostatky ztratily.

Moskvin navštívil 700 hřbitovů a vykopal až 150 mrtvol dívek a žen. Sám dokonce v některých hrobech přenocoval.

Foto: Reuters

Jedno z mrtvých těl v bytě Moskvina

Ostatky se snažil restaurovat a vytvořit zdání, že těla nejsou mrtvá. Implantoval do nich například hrací skříňky či přehrávače, aby se zdálo, že mohou zpívat. Tvář dívkám vytvářel i z novinového papíru, jedna měla dokonce hlavu medvídka.

Vybíral si těla obětí, které zahynuly během tragických událostí a nehod. Snažil se o nich zjistit všechny podrobnosti.

Foto: Reuters

Jedno z mrtvých těl v bytě Moskvina oblečené na plyšový medvěd

Zda je Moskvin pouze sběratelem mrtvol, nebo mu ostatky sloužily i jako sexuální objekty, není dosud stále vyjasněno. V jeho bytě se ovšem nalezly i svatební šaty. Kromě toho se zaměřoval na dívky a mladé ženy ve věku od 12 do 25 let.

Advokáti staví jeho obhajobu na prožitku z roku 1979, kdy se jako mladý chlapec zúčastnil pohřbu 11leté dívky a byl přinucen mrtvé tělo políbit. Tento traumatický zážitek se měl podle nich stát základem pro Moskvinovu úchylku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám