Hlavní obsah

Na východě Ukrajiny se střílí, příměří nefunguje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na východě Ukrajiny bez ohledu na příměří zuří boje, potvrdil v sobotu mluvčí ukrajinské Národní bezpečnostní rady Volodymyr Poljovyj. Prudké boje se odehrávají v oblasti letiště u Doněcka a v blízkosti města Debalceve. Rebelové podle jeho slov za uplynulých 24 hodin zabili další vojáky a tři zranili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na východě Ukrajiny se střílí, příměří nefungujeVideo: Reuters

 
Článek

Jednoho příslušníka ukrajinské armády zabil u silničního zátarasu odstřelovač, druhého usmrtil minometný granát. Mluvčí neupřesnil místa, kde oba vojáci přišli o život.

Hlavní střety se svádějí v oblasti letiště u Doněcka a v blízkosti města Debalceve. Poljovyj prohlásil, že ukrajinské síly odrazily další pokus vzbouřenců o dobytí doněckého letiště, které je prý nadále v rukou armády.

Agentura AFP s odvoláním na své zpravodaje v Doněcku napsala, že ve městě jsou z oblasti letiště slyšet exploze. To na své webové stránce potvrzuje i radnice.

Poljovyj rovněž uvedl, že rebelové ostřelovali pozice vládních sil z raketometů u doněckých obcí Krasnohorivka a Novomychailivka. Příměří podle něj porušovali střelbou také v Luhanské oblasti u Trochizbenky, Smile a Frunze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám