Hlavní obsah

Kvasící kukuřice v šachtě zabila dva lidi

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

K neuvěřitelnému neštěstí došlo na jihu Maďarska, když kvasící kukuřice v šachtě zvýšila koncentraci oxidu uhličitého natolik, že dva lidi v důsledku nedostatku kyslíku ztratili vědomí a následně zemřeli. Oba muži pocházeli z obce Mőcsény.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Server borsonline.hu informoval, že jeden zaměstnanec zemědělského družstva čistil ve čtvrtek šachtu zanesenou kukuřicí a vodou, když v důsledku nedostatku kyslíku ztratil vědomí. Když to viděl jeho kolega, přispěchal mu na pomoc, ale vzápětí rovněž upadl do bezvědomí.

Třetí kolega přivolal hasiče a záchranku. Záchranáři vstoupili do šachty v ochranných maskách a těla obou mužů vynesli. Lékař však už mohl pouze konstatovat smrt.

Do šachty umístěné pod transportním pásem napadala kukuřice a v průběhu nedávných dešťů se tam nahromadilo také značné množství vody.

Kvasící kukuřice způsobila v šachtě zvýšenou koncentraci oxidu uhličitého. „Záchranáři naměřili v šachtě nízkou koncentraci kyslíku, která nedávala žádnou šanci k přežití,“ uvedla mluvčí záchranářů Brigitta Borosová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám