Hlavní obsah

Protesty vojáků v Kyjevě organizovala lepá ruská arciagentka, píší na Ukrajině

Kyjev

Mohutné násilné úterní protesty příslušníků ukrajinských bezpečnostních sil, zejména příslušníků národní gardy, před parlamentem podle ukrajinských zdrojů pomohla zorganizovat pohledná ruská agentka Julija Charlamovová alias Celinská. Střety demonstrantů s policií si vyžádaly desítky zraněných. Před ruskými špiónkami opakovaně varovala ukrajinská tajná služba SBU, nyní varuje i před ruskými sociálními sítěmi.

Foto: Repro unian.net

Julija Charlamovová

Článek

„Spolu s dalšími podstrčenými krajankami jako přítelkyně vojáka z bouřící se jednotky provokovala lidi. Přes sociální síť Vkontakte verbovala vojáky a psychologicky je zpracovávala. Kromě toho stihla i válčit na Donbasu (na východě Ukrajiny), v diverzní jednotce Rusič, napadala kontrolní stanoviště ukrajinských gardistů z praporu Ajdar u Metallistu v Luhanské oblasti,” napsal ukrajinský server podrobnosti.ua, jehož verzi převzala i další média, včetně agentury Unian.

Pětadvacetiletá Moskvanka je podle ukrajinských zdrojů mimořádně aktivní – stačila vystudovat univerzitu, provdat se a porodit potomka. S budoucími příslušníky Rusiče se seznámila v první dekádě nového tisíciletí, kdy byla dobře známá mezi nacionalisty. Pod jménem Nordika se účastnila řady neofašistických akcí. Podle serveru byla údajně také členkou pravoslavných fašistů-výsadkářů „Beránci modrého nebe”.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Střety ukrajinských ultranacionalistů s policií u parlamentu

Pak ale opustila kruhy nacionál-fašistů a spojila se ruskými vojáky, zejména s žoldnéři, kteří odešli bojovat na Ukrajinu. Našla si nového přítele, výsadkáře, který bojuje proti praporu Ajdar. Údajně je to krutý sadista libující si v bičování, který prý smutně proslul zacházením se zraněnými příslušníky Ajdaru, jedné z nejbrutálnějších ukrajinských jednotek.

Sama sloužila také ve speciálním výsadkovém pluku, kde získala výcvik spojařky. V září 2014 požádala o uvolnění. Na svůj profil na ruské sociální síti napsala: „Odešla jsem do boje. Vděčím armádě za moc, byla to velmi dobrá lekce v životě, armáda mě lecčemu naučila. Našla jsem ale velmi dobrou civilní práci, která otevírá mé tvůrčí schopnosti.“

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Střety ukrajinských utranacionalistů s policí u paralamentu

Organizace protestu

Podle ukrajinských zdrojů Charlamovová přestoupila do služeb ruské tajné služby FSB, na jejíž pokyn „řídí několik skupin v sociálních sítích”, rozkládajících morálku ukrajinských ozbrojených sil. Jednou z nich má být skupina, kde se shromažďovali příslušníci ozbrojených sil, kteří přišli 13. října demonstrovat před prezidentský úřad, kde požadovali demobilizaci. Hrála roli přítelkyně jednoho z vojáků, aniž by uvedla kterého, provokovala prý novináře, na kterého křičela: „Kdo jste? Z jakých jste novin? Jsem přítelkyně, přišla jsem podpořit kluky. Je čas demobilizovat.“

Obraz mazaného, mimořádně nebezpečného arcinepřítele ovšem trochu narušuje sdělení serveru, že Charlamovová má na síti Vkontakte mnoho falešných známých, kteří také hovoří o tom, že by měli být ukrajinští vojáci demobilizováni. Údajně je mezi nimi i cca 25letá žena, která tvrdí, že její syn v armádě slouží už rok a půl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám