Hlavní obsah

Raketa v Doněcku zabila lidi nastupující do mikrobusu

Kyjev/Doněck

Střely a granáty dopadající na Doněck zabily ve středu nejméně osm, ale možná až 12 lidí. Nejvíc jich zemřelo ráno na stanici městské hromadné dopravy, kde byl zasažen mikrobus. Oznámila to s odvoláním na očité svědky ukrajinská agentura Ukrinform.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na školní hřiště a autobusovou zastávku v Doněcku dopadly střelyVideo: Reuters

 
Článek

Exploze na autobusové stanici byla ohlášena z Kyjevské třídy na severozápadě města nedaleko od doněckého letiště. Lidé v okamžiku výbuchu nastupovali do mikrobusu, který ve stanici stál. Vůz po zásahu zcela shořel. Ruská agentura TASS ve zprávě z Doněcku obvinila z útoku jednotky ukrajinské armády.

Podle ukrajinských médií vypálili raketu povstalci hlásící se k samozvané Doněcké lidové republice. Agentura Unian napsala, že po jejich útoku v mikrobusu zahynulo šest lidí a jeden byl zraněn, web 62.ua uvádí osm mrtvých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tvrdé boje o doněcké letištěVideo: Reuters

Oběti ve škole

Krátce předtím zasáhl dělostřelecký granát doněckou školu č. 57, kde zahynuli nejméně dva lidé. Podle agentury Unian nešlo o žáky ani učitele, ale o náhodné kolemjdoucí. Zpravodaj agentury Reuters z místa oznámil, že zahynuli čtyři lidé včetně jednoho učitele a rodiče jednoho z žáků. Osm lidí bylo zraněno. V době výbuchu bylo ve škole 70 dětí, žádné ale neutrpělo zranění.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Odstřelování v Doněcku si vyžádalo několik obětí a zničené budovy

Povstalci uvedli, že granát byl odpálen z pozic kontrolovaných ukrajinskou armádou. Ukrajinské zdroje naopak tvrdí, že odpovědnost za útok nesou separatisté. V doněckých školách začal školní rok, zahájení výuky bylo z obvyklého zářijového termínu odloženo kvůli pokračujícím bojům.

Centrum Doněcku bylo ostřelováno od třetí hodiny ráno, kolem páté byl zasažen obytný dům. Situace na letišti se přitom uklidnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám