Hlavní obsah

Ukrajinské dobrovolníky vycvičí Američané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinský dobrovolnický prapor Donbas operující na východní Ukrajině vycvičí američtí instruktoři. Podle serveru Ukrajinska pravda to v pondělí na Facebooku oznámil velitel praporu Semen Semenčenko. Armádní analytik Dmytro Tymčuk současně informoval, že Rusko dodalo ukrajinským vzbouřencům na východě elektronická špionážní zařízení a munici.

Foto: Profimedia.cz

Velitel praporu Donbas Semen Semenčenko

Článek

„Včera byla podepsána smlouva o poskytnutí výcviku důstojníků a mužstva americkými instruktory,“ potvrdil Semenčenko, podle něhož se jedná o Američany, kteří nejsou v současnosti v aktivní službě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Semenčenko doplnil, že přípravy začnou za deset dní a prapor Donbas se později ochotně podělí o své nové zkušenosti s dalšími jednotkami dobrovolníků.

Na východní Ukrajině stále platí příměří, které ale ani jedna ze stran nedodržuje. Přesto bylo minulý týden v Minsku dohodnuto také vytvoření nárazníkového pásma v bojové oblasti. Ukrajinská armáda podle mluvčího Andrije Lysenka v pondělí zahájila přípravy na stažení těžké bojové techniky od osídlených míst. [celá zpráva]

Technika pro povstalce

Mezitím ředitel Centra pro vojenskopolitická studia Dmytro Tymčuk upozornil na údajné dodávky ruské špionážní techniky i střelivo povstalcům. Podle něj materiál přivezl konvoj s humanitárním materiálem, který o víkendu dorazil do Doněcku. Špionážní zařízení jsou podle něj mobilní, pohybují se pouze v noci a obsluhují je ruští vojáci.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám