Hlavní obsah

Ukrajinská armáda začala stahovat těžkou techniku z míst bojů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská armáda zahájila přípravu ke stažení těžké bojové techniky na vzdálenost 15 kilometrů od osídlených míst, oznámil to mluvčí Rady národní bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko. Vytvoření takzvané nárazníkové zóny předpokládá ujednání, na němž se armáda se zástupci povstalců dohodla minulý týden v běloruském Minsku.

Foto: David Mdzinarishvili, Reuters

Ukrajinská armáda i vzbouřenci stahují těžkou techniku od osídlených míst.

Článek

Stahování se týká těžkého dělostřelectva a obrněné techniky s palebnými prostředky ráže vyšší než 100 milimetrů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Armáda a jiné silové složky zahájily přípravu k realizaci minských dohod," řekl Lysenko. "Pokračuje zejména příprava ke stažení těžkých zbraní do patnáctikilometrové vzdálenosti od obydlených míst," dodal. Část této výzbroje už prostory dřívější dislokace opustila.

"Připravují se místa pro její nové rozmístění, v poli zůstat nemůže. Musí být připravena k nasazení ve kterémkoli okamžiku. Vojáci zůstávají na místě," popsal operaci armádní mluvčí a řekl, že podle jeho informací se k obdobnému kroku připravují i vzbouřenci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na jednání v Minsku byla určena zóna příměří na východě UkrajinyVideo: Reuters

Nárazníkové pásmo má být pro snadnější kontrolu rozděleno do pěti sektorů, kde mají na plnění dohodnutých kroků dohlížet kontroloři OBSE. Centry těchto sektorů mají být města Doněck, Kramatorsk a Mariupol v Doněcké oblasti a Luhansk a Antracyt v Luhanské oblasti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám