Hlavní obsah

Studentka si vzala do vany tablet, zabil ji elektrický proud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmnáctiletá moskevská studentka žurnalistiky se nedokázala rozloučit se svým iPadem ani ve chvíli, kdy se koupala ve vaně. „Zařízení spadlo do vody a v důsledku toho dívka zemřela,” oznámily úřady. Podle novinářské verze koupající se dívka prý zrovna tablet nabíjela - a prodřený kabel se dostal do vany.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Nic jsme neslyšeli, jen jsme si všimli, že Káťa je dlouho pryč. Šla jsem se podívat do koupelny a našla ji, úplně bledou, jak leží ve vodě. Plaval tam i její počítač," řekla dívčina teta listu Moskovskij komsomolec.

Podle deníku Jekatěrinu zrovna přijali na fakultu žurnalistiky. Prý se tolik snažila být neustále v obraze, že s tabletem absolvovala i koupele. Vyšetřovatelé předpokládají, že dívku elektrický proud tak ochromil, že si ani nemohla zavolat pomoc. Po vytažení z vany ještě dýchala, ale zemřela v okamžiku, kdy přijela záchranná služba.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle internetového listu Gazeta.ru se dva podobné případy odehrály letos v únoru a loni v prosinci na Sibiři, oběťmi svých elektronických společníků se stali mladík a muž. Zpravodajský server newsru.com podotkl, že kvůli takovým tragédiím v Číně spustili mezi nezletilými kampaň s názornými ukázkami, proč není vhodné si brát do vany mobil, tablet či počítač.

Reklama

Výběr článků

Načítám