Hlavní obsah

Sedmiletý chlapec zadržel zloděje, který napadl jeho babičku

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Sedmiletý Viktor z Budapešti se stal ze dne na den hrdinou, o němž mluví celé Maďarsko. Když zloděj strhl z krku jeho babičky zlatý řetízek, Viktor se mu neohroženě zavěsil na nohy a pokusil se ho zadržet.

Foto: Blikk.hu

Viktor s maminkou ukazují nohu zraněnou při pokusu o zadržení zloděje.

Článek

Mnohem silnější muž sice dítě po několika krocích ze sebe setřásl, ale kolemjdoucí zpozorněli a zloděje pomohli zadržet až do příjezdu policie. Následně vyšlo najevo, že se jednalo o Sándora P. (36), nebezpečného recidivistu, který byl v minulosti odsouzený za vraždu a ve vězení si odseděl 14 let.

Případ se stal začátkem týdne na ulici Kiscelli v budapešťské městské části Óbuda.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nestaral jsem se o nic, jen jsem chtěl pomoci své babičce. Chytil jsem ho za nohu a držel jsem se. Táhl mě sebou, až jsem si sedřel kůži na noze,“ cituje deník Blikk malého hrdinu. Po několika krocích se zloděj Viktora zbavil, ale dva taxikáři z nedalekého stanoviště ho zadrželi, než přijela policie.

Viktorovi bylo líto, že zlatý řetízek jeho babičky se roztrhl na několik kousků, ale hřál ho pocit, že dopomohl k zadržení nebezpečného recidivisty.

„Může být na sebe pyšný, vždyť prokázal velkou odvahu. Chci ho však upozornit, aby se příště raději nepokoušel nikoho zadržet, protože chování zločinců je v takovýchto chvílích nevypočitatelné,“ vzkázal policejní ředitel třetího budapešťského obvodu Norbert Péterfalvi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám