Hlavní obsah

Kyjev nechal uzavřít osm hraničních přechodů do Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská vláda se rozhodla uzavřít osm hraničních přechodů do Ruska. Oznámila to v pátek ukrajinská média s odvoláním na tiskovou zprávu kabinetu. Sedm přechodů bylo uzavřeno v Luhanské oblasti, v Doněcké oblasti zatím jen přechod Marynivka.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Ukrajinští vojáci na kontrolním stanovišti v Amvrosijivce u hranic s Ruskem

Článek

Na pohraniční post u Marynivky zaútočila z ukrajinského i ruského území asi stovka ozbrojenců, kteří měli k dispozici i obrněný transportér a těžké kulomety. Boje trvaly až do čtvrtečních večerních hodin, než na pomoc pohraničníkům dorazily jednotky ukrajinské armády. [celá zpráva]

Část radikálů podle ukrajinských médií uprchla přes hranici do Ruska, na místě podle agentury Unian zůstalo patnáct mrtvých vzbouřenců.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle ukrajinského serveru Cenzor souvisí uzavření hraničních přechodů s armádním rozkazem likvidovat vzbouřence přímo v hraničním pásmu. Dosud ukrajinští pohraničníci hájili pozice zhruba dvacet až třicet kilometrů v hloubi ukrajinského území. Nyní padlo rozhodnutí přesunout obranu přímo k hranici.

"Ozbrojence, kteří pronikají z druhé strany hranic, budou silové složky likvidovat všemi prostředky," řekl ukrajinskému serveru zdroj z prezidentské kanceláře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám