Hlavní obsah

Ve Slavjansku se opět tvrdě bojuje, pod palbou je i centrum města

Slavjansk
Aktualizováno

Město Slavjansk na východě Ukrajiny zažilo v noci na středu další tvrdé boje. Proruští vzbouřenci, kteří Slavjansk už několik týdnů ovládají, uvedli, že se centrum města a nádraží staly terčem armádní dělostřelecké palby. Podle ukrajinských úřadů naopak vládní síly odrazily útok separatistů, kteří se snažili prolomit sevření.

Foto: ČTK/AP

Separatista u Slavjanska

Článek

"Národní garda ostřeluje osadu Semjonovka, slavjanské nádraží a centrum města. Nevybuchlý granát dopadl na balkón obytného domu," řekl ruské agentuře Interfax nejmenovaný člen štábu separatistů. Situace ve městě je podle něj krajně napjatá a potyčky pokračují.

Pošlete děti pryč, vyzývá starosta

Podle serveru newsru.com se palba soustředila na stanoviště rebelů a ztráty mezi civilisty nejsou hlášeny. Samozvaný starosta Slavjanska a jeden z vůdců místních vzbouřenců Vjačeslav Ponomarjov navrhl odeslat děti do táborů v okolí, protože "město čekají těžké dny".

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Škody po bojích ve SlavjanskuVideo: Reuters

Stotisícový Slavjansk leží v Doněcké oblasti, kde separatisté vyhlásili neuznanou Doněckou lidovou republiku, podobně jako jejich kolegové v sousední Luhanské oblasti.

Interfax upozornil, že nové incidenty byly ohlášeny den poté, co ukrajinský parlament velkou většinou hlasů schválil "memorandum míru a porozumění", které předpokládá ústavní reformu, nový status ruštiny, decentralizaci a amnestii pro povstalce na východě země, pokud složí zbraně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám