Hlavní obsah

Při útoku ve Slavjansku zemřelo pět lidí, tvrdí ruská televize

– Kyjev • Aktualizováno

Při útoku neznámých ozbrojenců na kontrolní stanoviště proruských separatistů u ukrajinského města Slavjansk zemřelo pět lidí. Není však jasné, kdo útočil a kolik obětí ve skutečnosti útok má. S informací o pěti mrtvých přišla ruská televize Rossija 24. Agentura Reuters uvedla, že její zpravodajové viděli dvě těla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky útoku na kontrolní stanoviště u SlavjanskuVideo: Reuters

 
Článek

Ukrajinské ministerstvo vnitra hovoří pouze o jedné oběti a třech zraněných.

Ruské ministerstvo zahraničí v reakci uvedlo, že je incidentem pobouřeno. Separatisté z útoku podezírají radikály z ukrajinského pravicového hnutí Pravý sektor.

Tři z mrtvých jsou podle ruské televize proruští separatisté a dva mrtví jsou ze skupiny, která stanoviště napadla. Jeden člověk je s vážnými zraněními v nemocnici.

Televize uvedla, že na místo na severu města přijelo několik automobilů a lidé v nich začali na stanoviště střílet. Proruští separatisté dvě auta zajistili a našli v nich symboly Pravého sektoru.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Kontrolní stanoviště ve Slavjansku

Kromě pěti obětí se ještě jeden další muž nachází s těžkými zraněními v nemocnici, uvedla agentura Interfax.

Ozbrojení separatisté obsadili v uplynulých dnech v Doněcké oblasti vládní a policejní úřady v asi deseti městech a odmítají je opustit. Kladou si různé požadavky, od konání referenda, které by dalo regionu větší autonomii, až po odstoupení nynější kyjevské vlády. Vláda na začátku týdne oznámila zahájení vojenské operace, jejímž cílem je ozbrojence zastavit, během Velikonoc ji ale přerušila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám