Hlavní obsah

Jedenáctiletá Polka a její o rok starší spolužák čekají dítě

– Starachowice (Polsko)
Právo, Pavol Minarik

Jedenáctiletá Ania, žákyně základní školy v polských Starachowicích, během loňských letních prázdnin otěhotněla, otcem dítěte je její o rok starší spolužák Pawel. O tom, že budou mít dítě, informovali své rodiče během vánočních svátků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ania vzhledem k pokročilému stadiu těhotenství už školu nenavštěvuje a bude mít individuální vzdělávací plán,” uvedl pro polskou televizi TVP ředitel školy Jan Kuciapski. Nastávající mladičká maminka, jejíž těhotenství probíhá bez komplikací, ale i její rodiče jsou v neustálém kontaktu s psychologem i lékaři, dodal ředitel.

Nejmladší rodiče v Polsku

„Vzhledem k mimořádně nízkému věku budoucích rodičů jsme o případu informovali městskou prokuraturu i rodinný soud,” oznámila mluvčí starachowické policie Monika Kalinowská.

Úřady se už kauzou začaly zabývat.

„I když bude Anie a Pawlovi letos už 12 a 13 let, po narození dítěte budou jistě nejmladšími rodiči v Polsku,” uvedla TVP.

„Děti ze Starachowic, které budou mít zakrátko své dítě, jsou oběťmi nedostatečné sexuální výchovy na polských školách, proti které navíc brojí katolická církev požadující její úplné zrušení. Pokud se jí to podaří, počet podobných případů, jako je tento, může bohužel jen vzrůstat,” uvedl portál Natemat.pl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám