Hlavní obsah

Ve Francii zadrželi mladíka podezřelého z přepadení a pořezání vojáka

– Paříž • Aktualizováno
Novinky, rei

Francouzská policie ve středu zadržela a vyslechla 22letého muže podezřelého ze sobotního útoku na vojáka na západě Paříže. Muž vojáka přepadl zezadu a pořezal ho na krku. O jeho zadržení informoval server deníku Le Monde.

Foto: ČTK/AP

Policie na místě činu

Článek

„Podezřelý z napadení vojáka v sobotu večer ve čtvrti La Defense byl zadržen brzy ráno v departementu Yvelines,“ řekl ministr vnitra Manuel Valls. Yvelines se nachází západně od Paříže.

Vyšetřovatelé podezřelého identifikovali podle vzorků DNA nalezené na místě činu, uvedla agentura AFP.

Valls také potvrdil, že vyšetřování povedou vyšetřovatelé na terorismus. O motivech útočníka nic nesdělil. Zdroje blízké vyšetřování nicméně AFP řekly, že podezřelý má blízko k radikálním islamistům. Také prokurátor  François Molins prohlásil, že z důkazního řízení vyplývá, že útok byl nábožensky motivovaný.

Útok na vojáka se udál v sobotu odpoledne u vlakové stanice. Muž vojáka napadl zezadu. Policie pátrala po muži údajně severoafrického původu. Voják byl hospitalizován, lékaři hovořili o tom, že jeho stav je stabilizovaný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Paříži pobodal útočník vojákaVideo: Reuters

Napadení se událo jen tři dny poté, co dva mladíci původem z Afriky v Londýně ubodali vojáka. Britské úřady událost posuzují jako teroristický čin, útočníci při něm vzývali Alláha a tvrdili, že jde o pomstu za útoky západních armád v muslimském světě.

Francouzští vojáci jsou nasazeni v Afghánistánu a Mali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám