Hlavní obsah

V katedrále Notre-Dame se střelil odpůrce sňatků homosexuálů do úst

• Aktualizováno

V pařížské katedrále Notre-Dame se v pondělí zastřelil 78letý historik a pravicový aktivista Dominique Venner. Chrám, který patří mezi největší turistické atrakce francouzské metropole, byl evakuován, informovala agentura AFP s odvoláním na policii. Venner byl ve Francii známý svými krajně pravicovými eseji a byl odpůrcem nedávno schválených sňatků homosexuálů.

Foto: ČTK/AP

Policisté před katedrálou Notre-Dame v Paříži

Článek

Muž se podle upřesněných informací střelil do úst pistolí belgické výroby, a to před oltářem chrámu krátce po 16:00 SELČ.

Z dopisu, který měl Venner u sebe, údajně nebylo možné vyčíst motivy jeho činu. Na svém blogu však v příspěvku s úterním datem odsoudil socialistickou vládu za to, že minulý týden prosadila sňatky osob stejného pohlaví.

Foto: Profimedia.cz

Katedrála Notre-Dame v Paříži

Gotickou katedrálu navštíví v průměru přes 38 000 lidí denně a ročně na 14 miliónů věřících a turistů z celého světa. Letos katedrála dostala při příležitosti 850. výročí zahájení výstavby nové zvony.

V úterý šlo o druhou sebevraždu v Paříži na veřejném místě během několika dnů. Minulý týden spáchal zhruba 50letý muž sebevraždu v pařížské školce, čímž vyděsil asi desítku dětí, které jeho zoufalý čin viděly na vlastní oči.

Reklama

Výběr článků

Načítám