Hlavní obsah

Muž a jeho 12letý syn zahynuli v Alpách, padali ze srázu stovky metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmačtyřicetiletý Brit a jeho dvanáctiletý syn zahynuli ve francouzských Alpách poté, co během túry poblíž nejvyšší evropské hory Mont Blanc zřejmě spadli ze srázu. Jejich těla záchranáři objevili v neděli ráno, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Kamenité trasy u Mont Blanku mohou být zrádné.

Článek

Chlapec padal ze srázu několik set metrů. Jeho otec zřejmě spadl ve chvíli, kdy se snažil mobilním telefonem přivolat pomoc, ale nebyl schopen určit přesnou polohu. Jména obětí vzhledem k nízkému věku dítěte úřady nesdělily, podle BBC ale pocházeli z Buckinghamshiru.

Podle policie si vybrali v oblasti Chamonix oblíbenou letní trasu Le Couloir des Bossons, o níž se ale ví, že je v zimě nebezpečná. Je velmi příkrá s kamenitými úseky, kde hrozí nebezpečí uklouznutí.

Muž ještě z cesty posílal příbuzným fotografie sebe a svého syna, jak zdolávají horskou túru. Podle těchto fotografií pak záchranáři našli místo, kde ležela jejich těla.

Reklama

Výběr článků

Načítám