Hlavní obsah

Žena oblékla synkovi Džihádovi tričko s nápisem Jsem bomba, hrozí jí pokuta

Před soudem ve francouzském Avignonu ve středu stanula pětatřicetiletá Boucha Bagourová, která loni v září poslala do školky svého tříletého synka, pojmenovaného Džihád, oblečeného do trička s nápisem “Jsem bomba“. Spolu s ní čelí obvinění její bratr Zeyad, který chlapci triko daroval. Na nevšední chlapcův oděv si stěžovali zaměstnanci školy v jihofrancouzském Sorgues.

Foto: Profimedia.cz

Boucha Bagourová se svou právní zástupkyní před soudem v Avignonu

Článek

Podle listu Le Parisien byl nápis „Jsem bomba“ vyveden na přední straně trika, zatímco vzadu se vyjímalo „Džihád, narozen 11. září“. První nápis je přitom variací na populární francouzskou frázi „Je suis la bombe“, která by se dala přeložit jako „Jsem nejlepší“.

U soudu Bagour prohlásil, že tričko věnoval synovci jako dárek. Uvedl, že jeho záměrem nebylo provokovat či šokovat. Jeho sestra se hájila slovy: „Pro mě je to jméno mého syna a datum jeho narození.“ Od trička také očekávala, že se při pohledu na něj budou lidé smát. U soudu se omluvila.

Advokátka Claude Avrilová před soudem uvedla: „Aby se zakryly skutečné úmysly, je idiocie vždycky nejlepším alibi. Nejhorší na tom je, že k teroristickému vyjádření zneužili tříleté dítě.“

Po Bagourové a jejím bratrovi žádá prokuratura za oslavu terorismu pokutu v přepočtu 25 tisíc a 75 tisíc korun. Rozsudek má být vynesen 10. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám