Hlavní obsah

Herečku Nastassju Kinskou šokovalo svědectví o zneužívání sestry otcem

– Berlín
Novinky, rei

Německá herečka Nastassja Kinski je hluboce otřesena tvrzením své nevlastní sestry Poly, že ji otec od jejích pět let zneužíval. O devět let mladší Nastassja v prohlášení pro páteční vydání deníku Bild vyzdvihla Polinu odvahu, když se rozhodla o strastiplném životě se slavným otcem Klausem Kinským po letech promluvit.

Foto: ČTK/AP

Nastassja Kinski

Článek

"Jsem hluboce otřesena. Ale jsem hrdá na její sílu napsat takovou knihu. Obsah znám. Četla jsem její slova. A dlouho jsem brečela. Moje sestra je hrdinka. Protože osvobodila své srdce, svou duši a tím i svou budoucnost od břemene tajemství," uvedla podle ČTK Nastassja Kinski, dcera Kinského s druhou manželkou Ruth Brigitte Tockou.

Zatímco Nastassja s otcem od jeho rozvodu s druhou ženou v jejích deseti letech nežila, Pola narozená v prvním manželství herce s Gislint Kühlbeckovou se naopak po pěti letech života s matkou stěhovala k otci. S ním cestovala po Evropě, kam Kinského volaly pracovní povinnosti.

Dnes 60letá Pola řekla magazínu Stern, že ji otec zneužíval 14 let. „Byla jsem jeho malým sexuálním objektem na hedvábném polštáři,“ řekla. Dodala, že otec na ni často křičel, mrštil jí o zeď, znásilnil a pak zahrnul luxusními dárky. "Nejhorší na tom je, že mi jednou řekl, že je to naprosto přirozené, neboť otcové po celém světě tohle s dcerami dělají," vypověděla Pola. [celá zpráva]

O svém vztahu s otcem píše podrobně v autobiografii, která v Německu vyjde příští týden.

Foto: Profimedia.cz

Klaus Kinski

Podle Nastassji je důležité, že ze sebe její nevlastní sestra sejmula břímě tajemství také proto, že tím může pomoci ostatním zneužívaným dívkám a ženám.

Klaus Kinski zemřel v roce 1991 ve věku 65 let. Na filmovém plátně ztvárnil množství násilnických postav. Proslavil se rolemi ve filmech Doktor Živago, Vojcek, Pro pár dolarů navíc, Upír Nosferatu, Zelená kobra či Vinnetou - Rudý gentleman.

Hereckou dráhu po jeho vzoru nastoupily všechny tři jeho děti - dcery Pola a Nastassja i syn Nikolai.

Reklama

Výběr článků

Načítám