Hlavní obsah

Aktivistky se svlékly v Louvru, aby podpořily znásilněnou Tunisanku

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ukrajinské aktivistky z feministického hnutí Femen se ve středu obnažily v pařížském muzeu Louvre. Chtěly tak upozornit na případ Tunisanky, kterou znásilnili policisté, a pak ji ještě obvinili z nemravného chování, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Aktivistky vystavily v Louvre své vnadyVideo: Reuters

 
Článek

Ukrajinky odhodily své svršky před sochou Venuše Mélské a křičely: „Jsme tady, abychom zastavily znásilňování!“. Zároveň na sochu řecké bohyně lásky umístily nápis Znásilni mě, jsem nemorální.

„Dokud jste ženou, jste potenciální obětí znásilnění. A to, co se stalo s dívkou v Tunisu, kterou znásilnili dva policisté, a ona za to byla pak souzena, že je nemorální, to je prostě šílené a ukazuje to, jaká je realita. Sochu Mélské Venuše jsme si vybraly jako symbol ženy, ale bez rukou. My jsme sem ale přišly, abychom ukázaly, že my ruce máme, abychom znásilňování zastavily. A budeme za to bojovat,“ prohlásila jedna z aktivistek Inna Ševčenková.

V pondělí 3. září trojice policistů v hlavním městě Tunisu přistoupila k ženě a jejímu snoubenci, kteří spolu byli v autě. Jeden odvedl snoubence k bankomatu, aby vybral peníze a zaplatil mu. Zbylí dva mezitím ženu v autě znásilnili.

Žena podala stížnost na oba policisty, kteří byli obviněni ze znásilnění a vydírání. Policisté ale v následném vyšetřování řekli, že ženu a jejího snoubence nalezli v autě v nemravné pozici. Kvůli tomu je teď dvojice stíhána. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám