Hlavní obsah

Žáci v belgických školách musí povinně používat iPad, rodiče se bouří

Brusel

Dvě belgické školy nařídily všem svým 710 žákům, aby od začátku školního roku používali v učebnách tablety iPad, které si musejí ale sami opatřit. Uvedli to představitelé škol, které se tak podle místního tisku rozhodly i přes nesouhlas některých rodičů a ministerstva školství.

Článek

Nezvyklá iniciativa se týká gymnázia Saint-Pierre a obchodní školy Saint-Joseph ve vlámském přímořském městě Blankenberge, ve kterých studují žáci ve věku od 12 do 19 let. Školy se označily za průkopníky a nabízejí žákům, kteří tablet nemají, jeho pronájem za 160 eur (4000 korun) měsíčně.

Vedení škol ujistila rodiče, že náklady na zakoupení či pronájem iPadu se zčásti sníží tím, že se omezí počet fotokopií a nákup jiných pomůcek, například kalkulaček, atlasů a učebnic. Desítka rodičů si přesto stěžovala na ministerstvu školství, uvedl deník De Standaard.

Ministerstvo dalo rodičům zapravdu, ale školy se odvolaly a trvají na tom, aby žáci nyní přišli s tablety. "Čekáme na rozhodnutí ministerstva, ale to nejspíš padne až po zahájení školního roku. Projekt tak pokročil, že nemůžeme couvnout," uvedla představitelka škol Nicole Vancoillieová.

Používání tabletů iPad ve škole se podle agentury AFP rozšiřuje ve více zemích, především v Asii. Například v Jižní Koreji a Singapuru v některých školních zařízeních díky tabletům zcela zmizely učebnice a sešity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám