Hlavní obsah

Český chlapec, který se v Chorvatsku topil v bazénu, zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu večer zemřel v chorvatském Zadaru šestiletý český chlapec. Byl hospitalizován v bezvědomí poté, co ve čtvrtek spadl do hotelového bazénu. Podle nedělních zpráv chorvatských médií nepomohla okamžitá resuscitace na místě ani následný převoz do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Internetový server 24sata upřesnil, že dítě spadlo do bazénu turistického komplexu na ostrově Vir. Z vody ho vytáhli dva muži, kteří se ho dvacet minut snažili oživit. Chlapce pak stále v bezvědomí převezla sanitka do zadarské nemocnice, kde hoch dýchal s pomocí přístrojů. Jeho stav byl ale velmi špatný, uvedl server deníku Večerni list.

V sobotu večer dítě zemřelo a lékaři jako příčinu smrti stanovili utonutí.

Podle dostupných informací si chlapeček ve čtvrtek odpoledne hrál u bazénu, přičemž měl na rukou nafukovací rukávky pro neplavce. Kolem bylo mnoho lidí včetně jeho otce a stále není jasné, jak je je možné, že hoch si rukávky stáhnul a ocitnul se v bazénu.

Podle serveru Slobodna Dalmacia rodina teprve ve čtvrtek přijela do Chorvatska na dovolenou. Rodiče a dva bratři zemřelého jsou zdrcení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám