Hlavní obsah

Záhada "lesního hocha" končí: Je to Nizozemec, z policie si dělal blázny

– Berlín • Aktualizováno
Novinky, rei

Tajemným „lesním hochem“, jehož totožnost se snažila německá policie zjistit od loňského září, je 20letý Robin van Helsum z nizozemského města Hengelo. Podle serveru Die Welt mladíka identifikovala jeho nevlastní matka. Mluvčí policie uvedl, že si hoch z vyšetřovatelů dělal blázny.

Foto: berlin.de

Lesní chlapec Ray na obrázku německé policie

Článek

„Jsme si stoprocentně jisti, že je to tento 20letý hoch. Zkontaktovali jsme jeho rodinu a přátele,“ potvrdila v pátek ráno berlínská policejní mluvčí pro deník.

Van Helsum se v centru Berlína objevil loni v září a překvapeným policistům tvrdil, že neví, odkud je. Zároveň prohlašoval, že šel pět dní lesem, než se k nim dostal. Mladík uvedl, že žil po smrti matky pět let s otcem v lese, který opustil, když zemřel i on. Nyní se jeví, že tento příběh byl smyšlenkou.

Mladík byl po celou dobu v Nizozemsku pohřešován.

"Dělal si blázny"

Berlínské úřady, které se o hocha deset měsíců staraly, se domnívaly, že má asi 17 let. Hoch uměl jen pár slov německy a s úředníky hovořil lámanou angličtinou. Policistům dovolil zveřejnit svoji podobenku teprve tento týden, načež se ozvala jeho rodina. [celá zpráva]

Foto: Mapy.cz

Dosud neznámý hoch pochází z nizozemského Hengelo.

„Skončila zábava. Dělal si z nás blázny,“ komentoval kauzu další mluvčí berlínské policie Michael Maaß. Dodal, že chlapce může přijít špás draho, protože by po něm mohli chtít uhradit náklady.

Policista Thomas Neuendorf pro server Local uvedl, že v chlapcově verzi událostí byly trhliny.

„Byl relativně čistý a stan, který měl u sebe, nevypadal, že byl používaný pět let,“ popsal chlapcův zevnějšek loni v září, kdy se hoch „zjevil“ v Berlíně. „Bylo nepředstavitelné, že by někdo žil u Berlína tak dlouho, aniž by ho někdo viděl,“ doplnil s tím, že vyšetřovatelé pracovali s množstvím scénářů včetně toho, že chlapec uzavřel nějakou bláznivou sázku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám