Hlavní obsah

Muži na Slovensku zbili řidiče autobusu, protože jim nedal cigaretu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Skupina mužů chtěla v pondělí večer ve slovenské obci Plavecký Štvrtok po 54letém řidiči autobusu cigaretu, a když jim nevyhověl, začali ho mlátit. Podle televize Markíza muž utrpěl zlomeninu ruky a další zranění na celém těle.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Na konečné zastávce poblíž železničního nádraží řidič autobusu vystoupil, aby si zapálil. Přistoupila k němu skupina mužů a chtěli po něm cigaretu. Řidič to odmítl.

Muži pak na řidiče vylili víno a následně se na něj vrhli. Proti přesile neměl šanci. Zachránili ho až obyvatelé obce, kteří mu přiběhli na pomoc.

Místní Romové tvrdí, že obyvatelé obce je následně napadli a jednomu z nich vybili několik zubů. „Mlátili nás baseballovými pálkami,“ řekl jeden z mužů. Tvrdí, že obyvatelé obce na ně chtějí zavolat šéfa extremistů Mariána Kotlebu.

TV Markíza uvedla, že místní Romové potom napadli další autobus. „Vytáhli dvoumetrové hole, házeli kameny, zničili mi kapotu a čelní sklo,“ řekl řidič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám